*BLOG* “Summer of 16!”

De zomer, een jaargetijde waar hoge temperaturen centraal staan. Het kantoor net een sauna is met 31 graden Celsius op de teller, de terrassen lekker vol zitten en goed gehumeurde mensen je dag weer goed kunnen maken. Officieel begint het zomerseizoen op 1 Juni en eindigt deze op 31 Augustus. Al is het weer en de daarmee gemoeide temperaturen het daar lang niet altijd mee eens. 

De zomer is voor de horeca met terras een fantastische en soms broodnodige extra die de balans in de boeken er weer rooskleurig uit laat zien. Echter voor ons, en daarmee doel ik op Club RED, staat de zomer in het teken van het aloude gezegde; “Vrouwen bloot, Handel dood”. Een logische verklaring natuurlijk. Het is tot zeer laat in de avond licht met lekkere temperaturen. Je gaat overdag met een groep vrienden/vriendinnen naar het strand, tikt daar gemiddeld zo’n 14 flessen alcoholhoudend vocht naar binnen en eindigt met een masterchef waardige barbecue waar Herman den Blijker jaloers van zou worden. Hello Summer of ’16!

Daarom ging het team van RED afgelopen zomer de hort op om onze bedrijfsactiviteiten te verleggen. Er zijn nieuwe connecties gelegd, vriendschappen gesmeed en partnerships gecreëerd. Een bedrijfsstrategie waardoor menig lening verstrekkend bedrijf [lees; de bank] een schouderklopje zou geven. Onder andere Franeker, Sneek, Lemmer en twee festivals in Leeuwarden stonden op het programma. Wat we daar dan doen vraagt u zichzelf af? Als ik het zakelijk moet verwoorden; Door een georganiseerde samenwerking tussen organisator en RED wordt er op professioneel niveau een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de optredende artiesten wat uiteindelijk voor een sfeer verhogend geheel zorgt. In mijn eigen woorden zou ik gewoon zeggen; We zorgen dat het festival de pan uit rockt, feest, feest, feest, dansen en confetti.

Achteraf is gebleken dat ook de club zelf zich prima staande heeft weten te houden ondanks alle festivals, stadsfeesten, dorpsfeesten en tentfeesten en dat is een fijne wetenschap. Genoeg voor nu, ik slinger de barbecue aan, nu het nog kan.

– Sander van Essen